## FOOD-SAMSA LAUNCH WORKSHOP 29 MARCH 2022 12.00 - 16.00PM (CAT/CEST)



- University of Cape Town, Chronic Disease Initiative for Africa (CDIA/UCT)
- University of the Western Cape, School of Public Health (UWC)
- LMU Munich, Pettenkofer School of Public Health (LMU)
- South African Medical Research Council (SAMRC)

## Location:

University of Cape Town - Auditorium at the Sports Science Institute of South Africa (SSISA), Boundary Road, Newlands or via Zoom

## Join Zoom Meeting:

 $\label{local-equation} HYPERLINK\ ''https://protect-za.mimecast.com/s/QjHYC76yvzFz5w79S8hqZc''https://uct-za.zoom.us/j/91929752374?pwd=VkJrZIVSZ01nSy9xd1F1NmkzVTA0dz09$ 

Meeting ID: 919 2975 2374 Passcode: 531673

Time	Time	Consism	Presentaria)	
Time allocation	Time	Session	Presenter(s)	
30 min	12.00 – 12.30	Arrival of participants to the SSISA		
15 min	12.30 – 12.45	Welcome and Introductions	<b>Prof Vicki Lambert</b> Chronic Disease Initiative for Africa, University of Cape Town	
20 min	12.45 – 13.05	Introduction to Institutions	<b>Prof Uta Lehmann</b> School of Public Health, University of the Western Cape	<b>TBC</b> South African Medical Research Council
			<b>Prof Dinky (Naomi) Levitt</b> Chronic Disease Initiative for Africa, University of Cape Town	<b>Dr Christine Hbirkou</b> Federal Office for Agriculture and Food / Federal Ministry of Food and Agriculture
			<b>Dr Peter von Philipsborn</b> Pettenkofer School of Public Health, LMU Munich	
20 min	13.05 – 13.25	Keynote Speech	<b>Prof Amos Laar</b> Africa Food Environment Research Network Initiative (FERN)	
20 min	13.25 – 13.45	Keynote Speech	<b>Dr Claire Johnson</b> UNICEF	
15 min	13.45 – 14.00	Break and discussions		
30 min	14.00 – 14.30	Project presentation Food-SAMSA	A/Prof Peter Delobelle Chronic Disease Initiative for Africa, University of Cape Town	<b>Dr Peter von Philipsborn</b> Pettenkofer School of Public Health, LMU Munich
			<b>A/Prof Zandile Mchiza</b> School of Public Health, University of the Western Cape	
60 min	14.30 – 15.30	Panel discussion	Prof Rina Swart Centre of Excellence in Food Security, University of the Western Cape	Dr Mimi Tatlow-Golden The Open University  Agnes Erzse SAMRC/WITS Centre for Health Economics & Decision Science  Petronell Kruger SAMRC/WITS Centre for Health Economics & Decision Science
			Prof Edelweiss Wentzel-Viljoen North-West University, Potchefstroom	
			<b>Tamsin Faragher</b> Spatial Planning Unit, City of Cape Town	
			<b>Prof Thandi Puoane</b> School of Public Health, University of the Western Cape	
25 min	15.30 – 15.55	Q&A	All	
15 min	15.55 – 16.00	Wrap-up and Farewell	Prof Vicki Lambert Chronic Disease Initiative for Africa, University of Cape Town	

COVID-19 regulations: We ask participants to only attend in person if they do not show any COVID-related symptoms. Proof of vaccination is not required. However, participants will be asked to fill in a health form at the entrance of the building.















